Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Πόσο συνδεδεμένοι είμαστε; (24)


Μμμμ… μάλλον πολύ, θα έλεγα. Δεν ξέρω πότε οι έρευνες (και είναι πολλές) θα καταλήξουν έτσι, ώστε τα συμπεράσματά τους να επηρεάσουν τη διδασκαλία της ιατρικής επιστήμης και της ψυχολογίας, ωστόσο και χωρίς αυτές μπορώ να σας δώσω μερικά από τα ήδη υπάρχοντα ερευνητικά στοιχεία που κάνουν αυτό το θέμα να μην σηκώνει καμία αμφισβήτηση.

Έχουμε και λέμε λοιπόν: 
ο εγκέφαλός μας με το ηλεκτρικό ρεύμα που παράγεται από τη λειτουργία των κυττάρων του, παράγει γύρω του ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο. Αυτό μάλιστα το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, πιστεύουν τώρα οι επιστήμονες πως επηρεάζει με τη σειρά του τη λειτουργία των κυττάρων του εγκεφάλου και κατά κάποιους μάλιστα, πως αποτελεί και την έδρα της μνήμης.
Αν λοιπόν δύο άνθρωποι έρθουν κοντά, πιο κοντά απ όσο είναι το εύρος του ηλεκτρομαγνητικού πεδίου του εγκεφάλου τους, είναι πολύ πιθανό τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία του εγκεφάλου τους να εμπλέκονται και να επηρεάζουν το ένα το άλλο. Το ερώτημα είναι ποιοι είναι οι παράγοντες που κάνουν αυτή την εμπλοκή περισσότερο πιθανή. Είναι η προσοχή και η αυτοσυγκέντρωση; Μήπως αυτές είναι που κάνοντας τον εγκέφαλο να λειτουργεί πιο αρμονικά, του εξασφαλίζουν περισσότερη ενέργεια, που δυναμώνει αυτό το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο ώστε να πραγματοποιείται ευκολότερα αυτή η εμπλοκή;
Σε αυτό το ερώτημα θα πρέπει να απαντήσουν οι νεότερες έρευνες, αν και υπάρχουν ήδη κάποιες που αποδεικνύουν πως η άσκηση στην αυτοσυγκέντρωση δυναμώνει αυτό το πεδίο.

Και βέβαια, μέσα από τις έρευνες του Ινστιτούτου HeartMath, έχει αποδειχθεί πως αυτό το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο του εγκεφάλου επηρεάζεται και από το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο  της καρδιά μας. Γιατί ο ηλεκτρισμός που παράγεται από τη λειτουργία και των δικών της κυττάρων, δημιουργεί με τη σειρά του γύρω της ένα μεγάλο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, 60 μάλιστα φορές ισχυρότερο από αυτό του εγκεφάλου. Το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο αυτό, όταν είναι αρμονικό (coherent), και σε αυτό βοηθούν πολύ τα θετικά μας συναισθήματα, επηρεάζει και το πεδίο του εγκεφάλου και το οδηγεί και αυτό σε αρμονία, όπως έχουν αποδείξει οι πρόσφατες έρευνες. Αυτές μάλιστα έχουν δείξει πως το μαγικό αυτό όργανο, η καρδιά μας, εκτός της λειτουργίας της σαν αντλία, μπορεί και να θυμάται και να παίρνει αποφάσεις!!!...

Θετικά συναισθήματα λοιπόν από την μία και αυτοσυγκέντρωση από την άλλη, φαίνεται να είναι οι δύο σημαντικοί παράγοντες*, που επηρεάζουν τόσο την αρμονία των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων της καρδιάς και του εγκεφάλου μας, από τα οποία εξαρτάται η αρμονία όλων των ενεργειών που παράγονται στο σώμα μας, όπως σας έχω εξηγήσει αναλυτικά στα εκπαιδευτικά βίντεο με τον τίτλο «το ενεργειακό πεδίο του σώματός μας», όσο και την επικοινωνία μας σαν άτομα.
Αυτό το τελευταίο το λέω, γιατί υποθέτω πως όλων μας τα προσωπικά  ηλεκτρομαγνητικά πεδία (εγκεφάλου και καρδιάς) θα πρέπει να συνδέονται και μεταξύ τους όχι μόνον άμεσα (όταν βρισκόμαστε δηλαδή κοντά) αλλά και μέσω των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων της γης  (και ολόκληρου του πλανητικού μας συστήματος) που μας περιβάλλουν, αφού δεν είμαστε (όπως έχει αποδειχθεί από την κβαντική φυσική) τίποτ' άλλο, παρά κόμβοι ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας μέσα σε ένα τεράστιο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο (αυτό του σύμπαντος).

Το θέμα δεν είναι λοιπόν το εάν είμαστε ή όχι συνδεδεμένοι (νομίζω πως δεν χωράει αμφιβολία γι αυτό), αλλά το πώς θα βρούμε και θα κατανοήσουμε τον τρόπο με τον οποίο θα μπορέσουμε να επηρεάσουμε ο καθένας έτσι το ατομικό του ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, ώστε μέσα από αυτό να ανακαλύψουμε αλλά και να βιώσουμε επιτέλους οι άνθρωποι την ενότητά μας. 

Με αγάπη

*Οι ασκήσεις που σας έχω δώσει στα αντίστοιχα βίντεο (χαλάρωσης και ενεργειακής εναρμόνισης) είναι τέτοιες ασκήσεις αυτοσυγκέντρωσης και δημιουργίας θετικών συναισθημάτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.