Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ (5)


Πόσο συνδέεται η ψυχική κούραση με τη σωματική;
Γεια σας φίλες και φίλοι μου
Στο Ινστιτούτο HeartMath της Αμερικής, το Ινστιτούτο που όπως πολλές φορές σας έχω πει ασχολείται με έρευνες επάνω στο ενεργειακό πεδίο της καρδιάς μας και στον εγκέφαλο που πρόσφατα ανακαλύφθηκε πως υπάρχει σε αυτήν (κλικ εδώ για να δείτε το αντίστοιχο εκπαιδευτικό βίντεο που έχω ανεβάσει στο YouTube), βρήκαν όπως ανακοινώνουν, πως  τα αρνητικά συναισθήματα όχι μόνον αποδιοργανώνουν τις ενέργειες που παράγονται στο σώμα μας (κλικ εδώ, αν θέλετε να δείτε ποιες είναι αυτές, στο σχετικό εκπαιδευτικό μου βίντεο) οδηγώντας τον οργανισμό μας σε νόσο, αλλά και καταναλώνουν ενέργεια, αφήνοντάς μας κουρασμένους και ανήμπορους.
Οι ερευνητές του Ινστιτούτου σε πρόσφατο άρθρο τους, ισχυρίζονται πως το στρες που δημιουργούν στον οργανισμό τα αρνητικά συναισθήματα καταναλώνει τα αποθέματα ενέργειας που αυτός έχει και οδηγούν στο σύνδρομο χρόνιας κόπωσης. Γι αυτό και προτείνουν την αντιμετώπιση των αρνητικών συναισθημάτων καθημερινά ώστε να μην τα αφήνουμε να καταναλώνουν την ενέργειά μας.
Υπάρχουν τεχνικές, γρήγορες, εύκολες και απλές για όσους δεν έχουν ακόμη αποφασίσει να μάθουν να ασκούνται με τις ασκήσεις χαλάρωσης και ενεργειακής εναρμόνισης που σας έχω δώσει στις αντίστοιχες σελίδες του ιστοτόπου.
Μία από αυτές, που την έχω ονομάσει ΣΠΑΑΑ  σας την έχω εξηγήσει παλαιότερα και μπορείτε να την ξαναδείτε κάνοντας κλικ εδώ.
Μία άλλη, είναι να χρησιμοποιήσετε έστω και στιγμιαία την φανταστική εικόνα που σας έχω δώσει στο βίντεο της πρώτης άσκησης ενεργειακής εναρμόνισης, με τα γκρίζα πουλιά που βγαίνουν από την καρδιά και πετούν ψηλά και χάνονται μέσα στο φως.
Κάθε φορά δηλαδή που νιώθετε κάποιο αρνητικό συναίσθημα, μπορείτε να κλείσετε για μερικά λεπτά τα μάτια, και να προσπαθήσετε να συγκεντρωθείτε στην καρδιά σας και να παρακολουθήσετε για λίγο τους χτύπους της, νιώθοντας ευγνωμοσύνη γι αυτό το όργανο που με τους χτύπους του σας κρατάει στη ζωή.
Θα νιώσετε τότε, τους χτύπους της καρδιάς σας να γίνονται σιγά-σιγά πιο αργοί και ήρεμοι. 
Συνειδητοποιήστε ποιο είναι αυτό το αρνητικό συναίσθημα που νιώθετε, πείτε νοερά το όνομά του και σκεφθείτε πως βρίσκεστε μπροστά σε ένα ανοιχτό παράθυρο μια ηλιόλουστη μέρα.
Σκεφθείτε πως ανοίγετε με το χέρι σας νοερά το πορτάκι της καρδιάς σας και πως το συναίσθημά σας αυτό εγκαταλείπει την καρδιά σας σαν μία ομάδα γκρίζα πουλιά που βγαίνουν το ένα πίσω από το άλλο ήρεμα, και πετώντας αργά-αργά, βγαίνουν από το παράθυρο και χάνονται τελικά ψηλά μέσα στο φως του ήλιου.
Περιμένετε υπομονετικά να νιώσετε πως άδειασε και ξελάφρωσε αρκετά η καρδιά σας από αυτό το αρνητικό συναίσθημα, αν θέλετε μπορείτε και να υποβοήθησετε την έξοδο αυτή των πουλιών από την καρδιά σας με μία νοερή κίνηση του χεριού σας.
Προσοχή όμως να μην βάλετε ένταση σε αυτή την σκηνή. Τα πουλιά πρέπει να τα νιώθετε να βγαίνουν αργά-αργά και ήρεμα.
Στη συνέχεια, νιώστε το φως και τη ζέστη του ήλιου να μπαίνουν μέσα στη καρδιά σας και κλείστε ήρεμα το πορτάκι της. Κρατώντας αυτό το φως και τη ζέστη μέσα σας,  ανοίγετε, τέλος, σιγά-σιγά τα μάτια σας.
Δοκιμάστε κάποια από τις τόσες μεθόδους που σε αυτόν τον ιστότοπο σας έχω δώσει για να διαχειρίζεστε τα αρνητικά σας συναισθήματα, αγαπητοί φίλοι και φίλες. Μην αφήνετε αυτά να ελέγχουν την υγεία και την ζωή σας.
Με αγάπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Αποποίηση ευθύνης


Κάθε ιατρική πληροφορία που δημοσιεύεται σε αυτή την
ιστοσελίδα δεν μπορεί να χρησιμεύσει σαν υποκατάστατο ιατρικής συμβουλής και θα
πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε σχετικά τον
γιατρό σας, που γνωρίζει την συνολική κατάσταση της υγείας σας.